08.08.2011

Fizica cuantica (partea 2)



Doi oameni, doua uimitoare descoperiri care au ridicat constiinta omenirii despre capacitatea individuala a fiecaruia de a crea constient si cu scop precis propriile experiente de viata: in 1925 Albert Einstein a facut o descoperire incredibila: E=MC2, care este echivalent cu Energia = Totul.
Aceasta noua descoperire ar schimba dramatic punctul de vedere al comunitatii stiintifice si ceea ce s-a crezut inainte a fi adevarat in relatie cu Creatorul lumii noastre. Aceasta intelegere anterioara a lucrurilor a fost numita Fizica Newtoniana. In baza fizicii Newtoniene se credea ca toate lucrurile pur si simplu s-au intamplat.
Fizica Newtoniana este reprezentata de teoria lui Issac Newton care are la baza credinta din secolul al 17-lea ca Universul a fost creat din obiecte solide care s-au atras unele de altele prin Gravitatie. Aceasta teorie a fost extinsa in secolul al 19-lea pentru a include structura atomilor ca fiind piatra de temelie a naturii. Cu alte cuvinte electronii, protonii, etc. fiecarui atom formeaza o masa solida sau un obiect fizic solid.
Ceea ce descoperirea cutremuratoare a lui Einstein ar demonstra este ca acesti atomi si particulele subatomice care ii formeaza nu sunt solide ci mai degraba frecvente vibrante ale energiei pure care le-a dat “infatisarea” de a fi solide. Tot ce exista in intreg cosmosul, care este simtit, experimentat cu cele 5 simturi fizice sau altfel, de la macrocosmos la microcosmos, a trecut mult peste simpla teorie a trilioane de atomi solizi ce se atrag reciproc prin gravitatie. Descoperirea lui Einstein a dus teoria fizicii Newtoniene cu un pas mai departe si a determinat ca acesti atomi si tot ceea ce formeaza ei impreuna, consta in numeroase frecvente a energiei rapid vibratorii si particulele subatomice din care sunt formati sunt de asemenea, la randul lor, constituite de aceasta energie pura.
Fara a intra in toate datele stiintifice despre cum a ajuns Einstein la aceasta formula care, in curand, va dovedi schimbarea cursului istoriei, iata cum aceasta formula se poate sparge de la amploarea sa infinita la cea mai infinita unitate.
E=MC2 –> Cosmos –> Univers –> Galaxie –> Pamant –> Indivizi –> Aparate si sisteme ale organismului –> Celule –> Molecule –> Atomi –> Particule Subatomice = Energie
Descoperirea lui Einstein a demostrat ca TOATE obiectele aduse la componenta lor cea mai de baza constau din acelasi lucru. Ce este acest lucru? Energie Pura si anume acea Energie Unica din care sunt facute toate obiectele.
Este interesant ca, in ciuda descoperirilor uimitoare realizate prin Fizica Cuantica, in sistemele scolare de azi, teoria depasita a Fizicii Newtoniene este inca predata ca si valida.
Fara o intelegere minima a Fizicii Cuantice, ati putea crede ca exista forme diferite de energie precum energia care lumineaza in apartamentele voastre, energia care va ridica din pat dimineata si va permite sa va continuati traseul obisnuit al zilei, energia care va alimenteaza masina, etc. Desi dintr-un punct de vedere fizic acestea par a fi energii diferite, datorita structurilor diferite si a particolelor subatomice care le constituie, atunci cand sunt analizate de cercetatorii din domeniul Fizicii Cuantice si sunt vizualizate cu microscoape pana la forma lor cea mai pura, si ele, la randul lor sunt facute toate din aceasta “Energie Unica”.
Mai aveti putintica rabdare, aproape ca am ajuns…
Tot ce exista indiferent daca este natura, sunet, culoare, oxigen, vantul, ganduri, emotii, scaunul pe care sunteti asezati, casa voastra, masina voastra, corpul vostru fizic,stelele, cainele vostru, capacitatea voastra de a vedea, de a auzi, de a mirosi, etc. toate exista doar ca rezultat al acestei aceleiasi energii.
Sa o spunem altfel, ORICE si TOT ce exista in intreg cosmosul, cand este adus si analizat la forma sa cea mai pura cu instrumente stiintifice sofisticate, nu este decat o frecventa vibratorie de energie care se impreuneaza cu energii de aceeasi frecventa armonica pentru a forma ceea ce noi “percepem” si ca rezultat experimentam in lumea fizica.
Asa stand lucrurile, de ce nu ati fost constienti de toate astea pana acum? Daca Fizica Cuantica a existat si aceste date de-asemenea au fost cunoscute de atata vreme, de ce nu ati stiut despre asta? Doar daca nu cumva ati urmat un curs de fizica in liceu, n-aveati cum sa stiti despre toate astea. De ce? Pur si simplu pentru ca ati fost inundati de multe “adevaruri partiale” si in multe cazuri, credinte total false de pe cand erati doar un copil. De fapt, asa cum am mentionat mai sus, majoritatea sistemelor educative de azi, in multe parti ale lumii inca predau teoria de mult depasita a Fizicii Newtoniene in scolile lor.
Acum, doar un minut, ganditi-va la implicatii. Daca TOATE lucrurile care exista la randul lor sunt constituite din aceeasi masa vibratorie de energie pura, si ma refer la TOATE lucrurile, atat vazute cat si nevazute, asta inseamna ca suntem cu Adevarat UNA! (Cu Totii Una Suntem!) Acum, daca asta v-a facut sa va simtiti putin inconfortabil si neincrezatori, in acest moment, va inteleg in intregime. Dar fiti atenti la mine pentru inca cateva paragrafe si totul va incepe sa capete sens perfect. Astea nu sunt lucruri pe care le-am nascocit eu din aer pur, astea sunt date stiintifice demonstrate si documentate si adevarul este ca au fost cunoscute de MAI BINE de 80 de ani.
Inca imi aduc aminte cum mi s-a spus pentru prima data despre conceptul “Cu Totii Una Suntem”, cu multi ani in urma, ca dolescent, si auzind acestea la momentul respectiv, datorita unei lipse de constientizare si alipsei unei intelegeri mai profunde, bazata pe invataturile traditionale defectuase pe care le primisem si datorita necunoasterii Fizicii Cuantice, am crezut ca persoana care mi-a impartasit aceasta trebuie ca a avut una sau prea multe intalniri cu o substanta halucinogena.
Ce am descoperit de atunci, ca rezultat a multor ani de cercetari extensive independente, ani de studiu datornic a stiintei dar si a variatelor religii si a textelor lor, si ca rezultat a numeroselor incercari si erori prin experienta personala, ei bine, ceea ce am descoperit este ca, oricine-ar fi fost cel care mi-a impartasit asta cu mine avea 100% dreptate!
Speranta mea este ca, impartasindu-va voua ceea ce am descoperit de-a lungul acestor ani, voi sa dezvoltati o intelegere mai profunda bazata pe studiile si experientele mele si prin urmare sa nu trebuiasca sa treceti prin multe din “lectiile cresterii” pe care eu si multi altii a trebuit sa trecem.
Oricum, sa ne intoarcem la descoperirea lui Einstein ca E=MC2 (…)
(Fred Alan Wolf)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu